El món de l’esport ha alçat la veu. Poc més d’una setmana després que el Govern de la Generalitat decretés l’aturada de les competicions esportives d’àmbit català i l’endemà de l’establiment d’un toc de queda que obliga les entitats a acabar els entrenaments a les 21 hores, la Comissió d’Esports de Foment del Treball ha presentat un Pla de rescat per l’esport català. Unes mesures per un sector que “està tocat de mort”, com ha advertit Gerard Esteva, president de la comissió.

Esteva, també president de la UFEC, ha explicat les mesures que sol·licita el sector. “Exigim la tornada de la competició esportiva, que s’elevi l’aforament de les instal·lacions esportives del 50 al 70% i que es permeti allargar els entrenaments fins les 22 h en el present toc de queda”. En l’àmbit fiscal, ha reclamat “l’IVA superreduït del 4% sobre els serveis esportius, la supressió de l’IVA en inversions en equipaments esportius i la deducció en l’IRPF de les quotes d’instal·lacions esportives i de les llicències”. Esteva ha explicat la realitat d’un “sector tocat de mort que necessita urgentment ajuts directes per a la liquiditat de les seves entitats”, ha reblat.

L’impacte del coronavirus en el sector esportiu ha estat demolidor. En aquest context, és necessari recordar que “l’esport és un servei essencial, tot i que les administracions mai s’ho han cregut del tot. Però ara la supervivència dels clubs està en joc”, ha afirmat Francesc Cayuela, president del GEiEG.

El conjunt de sector esportiu fa anys que reclama mesures i, des de l’inici de la pandèmia, hem fet a les administracions diferents reclamacions. Les demandes expressades ahir ja són de necessitat immediata per garantir que, quan sortim de la crisi, l’esport continuï.