INFORMACIÓ

FORMAT DE LA LLIGUETA

La Lligueta 2023 serà en format OPEN SPEC (tots correríem amb els drons actuals, però limitats per SW i amb les mateixes pales de cara a igualar el màxim possible les prestacions). Els drons són més lents, però té molts avantatges:

  • que s’igualen els drons i prima el pilotatge.
  • no se’n va tan de pressa pel qual es trenca menys.
  • l’electronica pateix menys i s’allarga la vida de les bateries.
  • la durada de la bateria és superior i es poden donar més voltes.
  • com que la cursa dura més, hi ha més possibilitat de recuperar si comets un error.
  • millor visibilitat des de fora i pels pilots.

El màxim nombre de pilots que es podran inscriure és de 40. Superades les 20 places, es crearan dues divisions, amb màxim de 20 places per la divisió d’honor i un màxim de 20 per la divisió plata. Es realitzarà un primer esdeveniment classificatori per temps (cronometrat a la millor volta) per seleccionar qui anirà a cada divisió. En el cas de no arribar a un mínim de 10 pilots per divisió, aquesta no es disputarà. No obstant l’organització proposarà alguna alternativa perquè els pilots puguin gaudir dels esdeveniments.

Constarà d’un mínim de 5 curses i un màxim de 6 curses  a la Divisió d’Honor i de 3 curses a la Divisió de Plata arreu del territori Català.

Els circuits es publicaran amb la suficient antelació perquè podeu practicar si ho desitgeu.

El dia de la cursa començarem a les 8:00 h per muntar el circuit, així que estàs convidat a ajudar a muntar-lo i de pas conèixer-lo millor.
Immediatament després… A volar!! Així que com més aviat arribis millor.
Està previst que hi hagi 5 jutges per comptabilitzar els resultats de les rondes. No obstant pots ser requerit en qualsevol moment per ser jutge d’un altre pilot.
Tots els pilots rebran obsequis. I els quatre primers classificats, a un altre premi.

VERIFICACIONS I CONTROL DE SEGURETAT

No hi haurà verificacions a l’inici de cada cursa, és responsabilitat del pilot tenir configurat el failsafe, canal i potència que s’assignarà prèviament fins a la primera ronda de cursa i les limitacions de pes, MOL i TL. No obstant això, aleatòriament es podran realitzar durant l’esdeveniment algunes verificacions a criteri de l’Organització. SI NO ÉS  TOT EN ORDRE, QUEDA DESQUALIFICAT DE LA CURSA I EXPULSAT DE LA LLIGUETA. Si, expulsat!!!!, això ens ho prenem molt de debò
Ni que dir-te que no es podrà entrar al circuit amb emissora i menys quan hi hagi drons en l’aire ni connectar una lipo amb drons a l’aire
Recorda SAFETY FIRST.

OPERACIONS I CONTROL DE CARRERA

LA CURSA

És volarà en rondes de 4 en 4 pilots

LES RONDES DE PROVA

Vola tot el que puguis durant el matí. Posa el teu dron a la línia d’espera i al teu canal, ves avançant fins que et toqui volar. No podràs canviar el canal assignat.

LES RONDES CLASIFICATÒRIES

No n’hi ha! Els 20 pilots correran totes les mànigues de les curses

RONDES ELIMINATÒRIES

El sistema de cursa de la Lligueta és absolutament innovador en aquest tipus d’esdeveniments. Un sistema d’eliminació que NO elimina a ningú, tots els pilots corren totes les rondes. Un sistema que agrupa als pilots pel seu nivell.
Puntuen tots els pilots i si cauen tots, els que hagin arribat més lluny passen!
Però recorda estar atent i presentar-te a la teva ronda! Si no estàs quan toca, se sent! I si tens un problema en la línia de sortida, tens 2 minuts per solucionar-ho o canviar de dron.