Aeromodelisme | Drons

Normativa UAS

    
INFORMACIÓ SOBRE LA NORMATIVA UAS (vigent desde l'01/01/2023)

INFORMACIÓ

Què normativa regula l'ús recreatiu i esportiu de drons?

La normativa que en l'actualitat regula l'ús de drons per a activitats professionals, recreatives i esportives es el Reial Decret 1036/2017 del 15 de dessembre, pel qual es regula la utilització de les aeronaus pilotades per control remot.

Normativa Europea de Drons

  • En vigor des del 31 de desembre de 2020
  • El 31 de desembre de 2020 entra en vigur la normativa europea sobre l'ús de drons (aeronaus pilotades per control remot) i s'espera que en els pròxims mesos es publiqui un Reial decret nacional. Aquesta normativa es ocmpon de dos reglaments principals:

ESQUEMA

Categoria Operacional Oberta

MATERIAL I GUIES

i

Material Guia

L'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) proporciona material d'ajuda i preguntes freqüents en relació a la normativa nacional i europea:

ACTUALITZACIÓ! Restriccions al vol per zones. Zonificació (27/12/2020)

A més de les condicions establertes en el reglament 2019/947, l'AESA estableix restriccions addicionals al vol de drons en funció de la zona de vol, zonificació. 

Aquesta zonificació estableix que les activitats esportives, recreatives, de competició i exhibició hauran de respectar les condicions d'ús de l'espai aeri disposades en el Reial Decret 1036/2017.

Per a veure el document complet sobre la zonificació prem aquí.

Com a resum, les restriccions per al vol recreatiu i esportiu són:

  • Prohibició del vol en espai aeri controlat.
  • Vols en aglomeracions d'edificis i reunions de persones a l'aire lliure només amb drons de fins a 250 grams, en línia de vista i a una altura màxima de 20 metres.
  • Per a vols dins de zones de seguretat d'aeroport i aeròdroms és necessari coordinar-se amb el responsable de l'aeroport.
  • Prohibit el vol en zones restringides, prohibides, perilloses i pròximes a instal·lacions de defensa nacional o de seguretat estatal.

SESSIÓ INFORMATIVA III

Resolució de consultes

📅 26/01/2023

SESSIÓ INFORMATIVA II

Nova normativa EASA sobre UAS

📅 22/12/2020

SESSIÓ INFORMATIVA I

Nova normativa EASA sobre UAS

📅 22/12/2020