Estels

Kitebuggy - Història

Una mica d’història

Històricament, sabem que els vehicles impulsats pel vent van aparèixer a Egipte 2000 anys a.C, en l’antiga Roma i a Xina al segle IV.
George Pocock és probablement la primera icona coneguda per la seva invenció del Char-volant (vela de rodes), un carro lleuger que era arrossegat per dos estels units per línies controlables en lloc de cavalls. Va realitzar diverses proves i va batre diversos rècords. Encara que aquest George era anglès va ser a França on aquest esport es va popularitzar a la primera dècada del segle XX. La primera cursa de carros a vela coneguda va ser organitzada en 1909 a França on va destacar el famós Louis Bleriot i el seu Aéroplage.
L’evolució dels carros a veles va fer que en la dècada dels 80 es comencés a practicar la classe 8. La invenció del kitebuggy va mostrar per primera vegada que un estel podria ser un mitjà viable per convertir l’energia eòlica en energia motriu.

Peter Lynn s’atribueix generalment amb la popularització moderna de buggies amb la introducció de buggies forts, lleugers i assequibles a principis de 1990.

El kitebuggy és similar al carro a vela, el windsurf o fins i tot la vela, i per tant la major part de la seva terminologia i la tècnica ha estat adoptada a partir d’aquestes activitats. Bàsicament, l’esport consisteix en petits vehicles de tres rodes sense motor de gran lleugeresa, impulsats per la força del vent a través d’un estel conduïda pel pilot.

A Catalunya es va començar a practicar a finals dels anys 80 a les platges del Delta de l’Ebre. Encara que és un esport que no es pot practicar a molts indrets al nostre país, l’esport no ha parat de créixer i avui dia hem de destacar que l’esport de vela de rodes està reconegut pel consell d’Esport de la Generalitat de Catalunya.
Recentment s’ha tornat a posar en marxa la lliga Catalana de Kitebuggy amb molt bona rebuda pels esportistes i amants d’aquest esport.
La pràctica d’aquest esport no produeix cap tipus de contaminació sonora ni ambiental i respecta especialment qualsevol tipus de vegetació existent.

En aquest esport som amants de la natura i el medi ambient.