Estels - Kitebuggy

Una mica d’història

Una mica d’història

Històricament, sabem que els vehicles impulsats pel vent van aparèixer a Egipte 2000 anys a.C, en l’antiga Roma i a Xina al segle IV.
George Pocock és probablement la primera icona coneguda per la seva invenció del Char-volant (vela de rodes), un carro lleuger que era arrossegat per dos estels units per línies controlables en lloc de cavalls. Va realitzar diverses proves i va batre diversos rècords. Encara que aquest George era anglès va ser a França on aquest esport es va popularitzar a la primera dècada del segle XX. La primera cursa de carros a vela coneguda va ser organitzada en 1909 a França on va destacar el famós Louis Bleriot i el seu Aéroplage.
L’evolució dels carros a veles va fer que en la dècada dels 80 es comencés a practicar la classe 8. La invenció del kitebuggy va mostrar per primera vegada que un estel podria ser un mitjà viable per convertir l’energia eòlica en energia motriu.

Peter Lynn s’atribueix generalment amb la popularització moderna de buggies amb la introducció de buggies forts, lleugers i assequibles a principis de 1990.

El kitebuggy és similar al carro a vela, el windsurf o fins i tot la vela, i per tant la major part de la seva terminologia i la tècnica ha estat adoptada a partir d’aquestes activitats. Bàsicament, l’esport consisteix en petits vehicles de tres rodes sense motor de gran lleugeresa, impulsats per la força del vent a través d’un estel conduïda pel pilot.

A Catalunya es va començar a practicar a finals dels anys 80 a les platges del Delta de l’Ebre. Encara que és un esport que no es pot practicar a molts indrets al nostre país, l’esport no ha parat de créixer i avui dia hem de destacar que l’esport de vela de rodes està reconegut pel consell d’Esport de la Generalitat de Catalunya.
Recentment s’ha tornat a posar en marxa la lliga Catalana de Kitebuggy amb molt bona rebuda pels esportistes i amants d’aquest esport.

La pràctica d’aquest esport no produeix cap tipus de contaminació sonora ni ambiental i respecta especialment qualsevol tipus de vegetació existent.

En aquest esport som amants de la natura i el medi ambient.

Sessió Informativa Espais Aeris – (SESSIÓ ONLINE)

Sessió Informativa Espais Aeris – (SESSIÓ ONLINE)

Amb la col.laboració de: Aeroports de Catalunya i ENAIRE División ATS DRNA Este Dia: 14 maig  Hora: 18:00 h SESSIÓ ONLINE - ACCEDIU A LA SESSIÓ AQUÍ Cal confirmar assistència omplint el següent formulari Informació a tractar – ENAIREClassificació dels espais aèris TMA...

Assemblea General Ordinària 2020

Assemblea General Ordinària 2020

Degut a la situació actual per la qual el Govern de la Generalitat de Catalunya estableix noves mesures de restricció en diversos àmbits. Es cancel.la la convocatoria presencial de l'Asseblea general ordinària el proper dijous dia 23 de juliol a l'Escola Catalana de...

Represa de les activitats i competicions!!

Represa de les activitats i competicions!!

Un cop finalitzada la situació que va originar l'estat d'alarma, la represa de l'activitat torna poc a poc a la normalitat i amb aquesta normalitat, les activitats i competicions es tornen a activar de nou... Es recomana ser curosos amb les mesures de seguretat per...