Vol a motor

Disciplina
QUÈ ÉS EL VOL A MOTOR?

El vol a motor és un tipus de vol que implica un motor per alimentar una aeronau. Els primers avions amb motor es van desenvolupar a principis del segle XX i des de llavors, els enginyers han estat treballant per millorar l’eficiència de combustible i la velocitat

HISTÒRIA DEL VOL A MOTOR

El 17 de desembre de 1903 va tenir lloc el primer vol dels germans Wright en un avió dissenyat per ells mateixos. Van ser només 12 segons els que van estar a l’aire, prou temps per canviar la història dels mitjans de transport.

Aquells primers vols van suposar el punt de partida de l’aviació, els següents anys van ser una evolució constant per millorar els aprells i el seu disseny per aconseguir els reptes per mantenir-se a l’aire volant el màxim de temps possible, recorrer les distàncies més llargues, i tot un seguit d’exhibicions multitudinaries del que representava la il.lusió de poder volar, experiència que només les aus podien guadir.

En pocs anys les utilitats de l’aviació va formar part dels esdeveniments més important de la història del segle XX.

ACTUALITAT

Aviació General

Poden realitzar-se múltiples classificacions de l’aviació, però les més freqüents consisteixen a diferenciar l’aviació general d’altres en funció del seu ús o finalitat, com a aviació privada, la que agrupa els avions el principal usuari dels quals és el propietari; aviació esportiva, la que té com a finalitat la pràctica d’algun dels esports aeronàutics; aviació ultralleugera, vol sense motor aviació utilitària, la que es destina a usos pràctics de caràcter social, com ara evacuacions, rescats, extinció d’incendis o serveis policials; aviació d’estat, aquella que, no essent estrictament militar, utilitza l’estat per al transport de les personalitats o el servei dels organismes, aviació corporativa.

  • Actualment Catalunya és una de les comunitats autònomes amb més cultura aeronàutica i, per tant, una de les zones amb més aeròdroms i aeroclubs de tot el territori espanyol. Pots trobar més de 30 camps de vol amb pistes on aterrar una aeronau de vol a motor.

Aviació Esportiva

La pràctica i promoció de l’aviació esportiva són els principals objectius de la Federació Aèria Catalana i la dels Clubs que la conformen, així com fer d’aquesta una pràctica accessible i segura.