Ens plau comunicar-vos que actualment gràcies a la creació d’un conveni entre la Federació Aèria Catalana i l’Ajuntament d’Avià, l’enlairament conegut com a Primera Maria (pertanyent al terme municipal de Capolat), l’aterratge de Can Foubes (Avià) i l’aterratge “Municipal” (Avià) seran gestionats íntegrament per la FAC.

Gràcies a aquestes noves infraestructures tenim la intenció de revitalitzar la pràctica esportiva a la zona, permetent el lliure ús de les instal·lacions a tot aquell membre d’aquesta federació.


També s’està treballant en els requisits i llicències municipals d’activitats per tal de que empreses, escoles i professionals puguin treballar-hi fent ús de les instal·lacions.


En breu també es remetrà reglament amb les normatives i condicions d’ús de les zones per tal de garantir la bona convivència amb els municipis implicats i veïns.


Des de la federació creiem que és una zona amb molt de potencial per a la pràctica esportiva, ben comunicada i amb tots els serveis i infraestructures necessàries per tal de que tots els federats i els municipis en surtin beneficiats.


També s’està treballant en la reubicació d’un camp en que es permeti la pràctica del paramotor a la zona així com la millora en senyalització dels accessos, pàrquings i instal·lacions així com a la obtenció de noves subvencions que permetin una millora continua dels aterratges i enlairaments i vies d’accés.

Agraïr la cesió efectuada per l’Entitat VueloLibre Actividades, així com els esforços de coordinació efectuats per Patrocini Canal (Alcaldesa d’Avià), la resta de regidors de l’Ajuntament d’Avià, Consell Comarcal, propietaris de les zones i Centre de desenvolupament del Berguedà que han fet que tot això sigui possible.