Endurance Plane City of Chicago at Sky Harbor Airport, Northbrook, Ill. June 11 to July 4 1930

Avui fa noranta anys, els quatre germans Hunter van començar el seu viatge per batre el rècord mundial de duració en vol en un avió amb un vol que durarà uns 23 dies increïbles.

Els papers dels germans es van definir de la manera següent: John i Kenneth eren els pilots de l’avió discogràfic de la ciutat de Chicago, mentre que Albert i Walter treballaven com a tripulació de subministrament al Big Ben. Junts, van mantenir-se en avió durant 553h 41m 30s, a una distància equivalent a una i mitja volta a tot el món.

The “Four” Hunter Bros.” at Sky Harbor Airport, Northbrook, Ill. Photo taken immediately after landing, July 4th, 1930. Left to righ: Albert, Kenneth, John, Walter

El vol en si va ser de tot però suau. S’havien de fer moltes reparacions, des de la lubricació de les peces del motor fins a la substitució de peces d’avions. A la vista de les dificultats que podrien sorgir a la llum, els germans havien enganxat una passarel·la externa a banda i banda de l’avió. Aquest equipament especial va permetre a Kenneth, el germà menor, sortir de la cabina i accedir -amb un gran risc personal- tant al motor com a la cua, per tal de realitzar comprovacions i reparacions.