Notícies

Campionat d’Espanya de parapent 2017

Xevi Bonet, de Manresa, del club Alioth, s’ha proclamat Campió d’Espanya de Parapent 2017.

Sergi Claret, també de Manresa i dels clubs Àger Aventura’t de Àger i Alioth de Manresa, ha estat sots-Campió d’Espanya de Parapent 2017, amb 23 anys. Amb lo que a més és un dels tres pilots més joves que han  pujat mai al podi del Campionat d’Espanya.

El campionat ha tingut lloc durant a Pedro Bernardo, Àvila, realitzant-se 4 proves de les 7 previstes. Les altres no es van poder fer per les tempestes i vent poc favorables.

Aquest campionat també el recordarem per una prova històrica, de 164 km de distància, fins al Castell de Peñafiel (Valladolid), que es va
recorrer en poc més de tres hores a una mitja impressionant de 50 km/h, el que no està malament per un parapent sense cap tipus de motor. Es va pujar fins alçades de gairebé de 3000 metres (és el límit legal a la zona del recorregut). Les altres proves van esser cap a la província de Toledo, amb recorreguts llargs que tornaven a Pedro Bernardo i que van acabar molts pilots. I es van batre dos rècords d’Espanya femenins, els de distància lliure i el de distància a un gol pre-fixat, aquest rècords els comparteixen la catalana Maite Moreno i la andalusa Sofia Rebollo.

La representació catalana al campionat va esser de 18 pilots (dels 150 participants, comptant els estrangers), i els catalans hem quedat segons del Campionat d’Espanya per autonomies, darrera de Andalusia i per davant de la Comunitat Valenciana.

Xevi Bonet ja està a Feltre, Itàlia, on disputarà el Mundial de Parapent durant tota la primera quinsena de juliol. Es l’únic català que formarà part de la selecció espanyola a aquest mundial.

També hem de destacar el tercer lloc del Campionat d’Espanya en la categoria Sport, del pilot Lluis Pol, del club Puig d’Afrou, de Girona.
Lloc aconseguit amb un parapent d’una marca catalana (Niviuk), on ell mateix hi treballa des de la creació de la marca.

La catalana Maite Moreno ha estat sots-Campiona d’Espanya.

Federació Aèria Catalana

Carrer de Sicília 326, Ent 1
08025 Barcelona
934 575 328
Horari 10:00 – 14:00 de dilluns a dimecres
10:00 – 20:00 dijous