Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Introducció a la competició Air Navigation Race

15 maig | 19:30 - 20:30 CEST

Gratuït
L’ANR (Air Navigation Race) és una pràctica de vol a motor en la que s’avalua la precisió de la tripulació tant a l’hora de navegar como a l’hora d’aterrar. 
 
La navegació visual es realitza sense cap ajuda electrònica, seguint una ruta en forma de passadís dibuixada en un mapa topogràfic que proporciona l’organitzador de la competició. Aquest mapa té dibuixat un punt d’inici o starting point (SP), un punt de finalització o finish point (FP), i entre ells té dibuixat un traçat revirat amb forma de passadís d’una amplada que pot variar en funció de la dificultat que l’organitzador vulgui aplicar.
 
El repte és el de navegar guiat pel mapa i fer el recorregut des de SP a FP sense sortir del passadís, de manera que cada segon que l’avió vola fora del passadís suma punts de penalització. Per tant, com més llarg sigui el passadís o més estret sigui l’amplada del passadís més dificultat tindrà la prova. També puntua els temps de pas per SP i per FP. Això és, per cada segon de diferència que es sobrevola aquests dos punts respecte els temps facilitat prèviament per l’organització a la
tripulació s’aplica una penalització que s’agregarà a la puntuació final.
 
I per l’aterratge es demana al PIC que, sempre prioritzant la seva seguretat, la dels participants i la de l’aeronau, aterri posant el tren principal dins una graella pintada a la pista. La graella té forma de caixa on hi ha una franja de zero punts de penalització (zona zero) i vàries franges annexes abans i després d’aquesta les quals penalitzen en funció de com més lluny estan de la zona zero.

 

En aquesta sessió el Sr. Òscar Güell, pilot amb més de 10 anys d’experiència participant i organitzant competicions de vol a motor, explicarà en detall el funcionament d’aquesta pràctica aeronàutica i com es poden organitzar als diferents camps d’aviació ultralleugera del territori. 

Mostra els detalls

Data:
15 maig
Hora:
19:30 - 20:30 CEST
Cost:
Gratuït
Categories d'Esdeveniment:
,
Lloc web:
MÉS INFORMACIÓ »

Organitzador

Òscar Güell
Telèfon
618776693
Correu electrònic
oskar.guell@gmail.com